Дан планете Земље

22.04.2024.година

Дан планете Земље прва припремна група васпитачице Иване Вељковић обележила је казивањем стихова о цвећу, еколошким играма и садњом биљака у својој учионици. Деца ће у наредном периоду сама бринути о биљкама и на тај начин схватити шта је њима потребно за раст и развој.

Ученици одељења 2/2 обележели су Дан планете Земље. Кроз радионицу научили смо да су шуме наша плућа, да је вода наш живот, да је ваздух наша слобода, да је Сунце наша светлост и топлота. Научили смо да једино заједно можемо сачувати нашу планету. И зато једну поруку шаљемо свету: “Тражимо небо чисто, плаво под којим се живи здраво”.

Деца друге и треће припремне предшколске групе са васпитачицама Аном Мосић и Оливером Ганић, обележили су Дан планете Земље на занимљив и едукативан начин.

Ученици старијих разреда су јуче са својим наставницама биологије прославили још један рођендан наше лепе планете. Еколошку свест развијамо свакодневно. Дебатујемо, штитимо, садимо,компостирамо, рециклирамо, учествујемо на еколошким такмичењима, квизовима, трибинама… Научили смо да планету нисмо наследили већ је позајмљујемо од будућих генерација и ако је не будемо чували неће нас бити, као врсте, да уживамо у њеној лепоти.

Aктивност одељења 2/4 за подизање свести о значају очувања планете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *